RABAUW is een samenkomst tussen duizend-en-een ideeën, 'afval' en een kleurrijke diversiteit aan makers. Met de makers probeer ik gevonden, gekregen en gekochte materialen te upcyclen naar bijzonder toffe hebbedingen. 

 

De naam RABAUW betekend woesteling. Dit is vertaald vanuit het Bargoens. Het symboliseert de makers en het maakproces van onze producten. Het vervaardigen van de producten gaat gepaard met veel vallen en opstaan, tomeloze energie, tijd, voldoening, bombarie, agressie, onbegrip, passie, gesloop, blijdschap, opbouwen, geduld en veel liefde.

 

De makers bestaan voornamelijk uit mensen die 'uit balans' zijn. Daarnaast voelen en of hebben zij een grote afstand tot 'onze' samenleving. Met de samenwerking probeer ik de makers op een laagdrempelige manier, zelf weer de sociale aansluiting te laten vinden met de samenleving.

 

In Grootebroek heeft RABAUW een eigen werkvloer. Hier worden de meeste producten vervaardigd. Daarnaast zijn er diverse dagbestedingen waar onderdelen worden vervaardigd of geassembleerd. Dit gebeurt op het tempo en niveau van de makers. Hierdoor kan het soms wat langer duren voordat de voorraden weer aangevuld zijn.

 

Onze Bataar is voornamelijk online. Af en toe spelen wij ook offline voor winkeltje door op markten en evenementen te staan. Zo nu en dan beschikken wij ook over een anti-kraak pop-up store. Volg ons hiervoor op onze media kanalen.

 

De visie om anders om te gaan met materialen, ontstond tijdens mijn werkzaamheden in de gehandicaptenzorg. Mijn oud-cliënten konden zo blij en tevreden zijn met spullen, die in de ogen van velen, de waarde van 'afval' had. Zij gaven deze spullen keer op keer een nieuwe kans en betekenis. Ongeacht de staat waarin het verkeerde. Echt een gave om van te genieten, te leren en toe te passen in onze consumeermaatschappij. 

 

De producten worden stuk voor stuk, met enkele of vele handen vervaardigd. RABAUW is geen kwantiteitsfabriek met kostbare machines, waar alles tot in perfectie vervaardigd wordt. De imperfectie ontstaat door het handwerk en de achtergrond van elke maker. Dit maakt elk product ECHT uniek. Hoe gaaf is dat!

 

Kwaliteit en kwaliteitscontrole staan bij RABAUW hoog in het vaandel. Gezien ons maakproces wordt elk product uitvoerig getest en nagelopen voordat het verstuurd wordt. Hier zoeken wij ook vaak testers voor! Daarnaast werken wij met fantastische leveranciers die echt staan voor de hoge kwalitatieve materialen en service. Mocht er toch iets mis zijn gegaan, dan komen wij altijd met een passende oplossing! Wij willen namelijk alleen maar tevreden klanten!

 

Groen denken en doen is wat wij bij RABAUW graag proberen te doen. Ons kantoor is zo goed als papierloos. Verwerken wij voornamelijk lokaal verkregen materialen. Tijdens de productie wordt veel gebruik gemaakt van handgereedschappen. Verzenden van onze hebbedingen doen wij in tweedehands verzenddozen en biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen. 

 

Veel plezier in onze bataar en veel plezier van onze producten!

 

      Tot in de pruimentijd,

        

          Sebastiaan van RABAUW

 

© 2016 - 2023 RABAUW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel